top of page

Ієронім Босх: «похмурий ліс» буття

В «Hub Гостиная» відбудеться лекція доцента кафедри культурології та мистецтвознавства Анни Володимирівни Місюн про одного з найзагадковіших митців епохи Високого Відродження.



В культовому одеському коворкінгу «Hub Гостиная» продовжується серія лекцій від доцентів кафедри культурології та мистецтвознавства. 23 листопада о 19:00 в затишній залі на Грецькій, 1а розпочнеться зустріч з кандидатом мистецтвознавства Анною Володимирівною Місюн, що буде присвячена одному з найзагадковіших та привабливих митців епохи Високого Відродження – Ієронімові Босху.


«Босха цитують в літературі (не обійтися тут без Дена Брауна), кіно – від Андрія Тарковського до авторів кримінальних фільмів/серіалів з релігійно-моралізаторською фабулою, рекламі, – йдеться в анонсі. – Дослідники Північного Відродження відкрили, що Босх – скромний ремісник, який прожив все життя в містечку Хертогенбосі і практично не полишав його, листувався (можливо, був членом таємного ордену) з найвідомішими гуманістами епохи Томасом Мором, Еразмом Ротердамським, Мікеланджело Буонарроті, на світогляд якого він вплинув як «старший друг». Складову частину назви рідного містечка – Ліс («бос(х)») – він прийняв в якості псевдоніму, можливо відсилаючи нас таким чином до перших рядків «Божественної комедії» Данте: «Земне життя пройшовши до половини, Я опинився в похмурому лісі…». Про янголів та демонів митця, про історії копіювання та підробок його картин, фальсифікації біографії та про всього лише півтора десятки справжніх робіт художника, що збереглися, – в новій лекції Анни Місюн з циклу «З усіх мистецтв для нас найважливіше…: Живопис в просторі культури».


Детальну інформацію про зустріч та про умови відвідання лекції можна знайти на офіційній сторінці події за посиланням.



15 переглядів
Недавние посты
Архив
bottom of page