top of page

Пітер Брейгель: той, що веде сліпих

Лекція Анни Місюн в креативному просторі iQSpace.

Цикли лекція в креативних просторах Одеси від наших викладачів стали вже доброю традицією кафедри. Urban Music Hall, Hub Гостиная, iQSpace, 4 City стали регулярними місцями наших позауніверситетських зустрічей, на яких ми продовжуємо говорити про живопис, про літературу, про кіно, про урбаністику тощо.


Цього разу ми хочемо запросити вас до розмови про одного з найбільш загадкових та магнетичних художників в історії – про Пітера Брейгеля. Колекції його робіт приваблюють нескінченні черги шанувальників до Віденського музею історії мистецтва, а ключові режисери сучасного авторського кіно продовжують присвячувати йому свої фільми.


7 грудня доцент нашої кафедри, кандидат мистецтвознавства Анна Місюн проведе лекцію, присвячену одному з найбільш вражаючих художників епохи Ренесансу.


«Нащадки-колекціонери називало його Старшим та Мужицьким, щоб відрізнити від популярних та відомих дітей-онуків, цілої династії художників, споріднених з іншими художниками XVI-XVIII ст. – пишуть організатори, – Про життя Метра фламандського мистецтва епохи Ренесансу відомо мало – чутки, напівдостеменна інформація з мистецьких каталогів епохи, купецькі, бухгалтерські та податкові книги. Писати біографії городян, нехай й видатних у майбутньому, – ніхто не збирався, таким примхам не були схильні навіть найбільш одіозні сучасники Брейгеля. Сам же Пітер Мужицький став свого роду хроністом (якщо не хронікером) для селян, що танцюють на сільському весіллі, або сліпих бідняків, які вештаються поміж городян у пошуку їжі, для мисливців, які прокладають шлях по першому снігу, або міських божевільних усіх мастей».


Отже, ми чекаємо на вас 7 грудня, о 19:00 в просторі iQSpace, що на вулиці Жуковського, 9.

Подробиці та умови відвідування можна дізнатися на офіційній сторінці події у Facebook.



24 перегляди
Недавние посты
Архив
bottom of page