top of page

Зніми своє кіно, досліди місто або попрацюй в хабі

На кафедрі культурології, мистецтвознавства та філософії культури пройшла щорічна студентська науково-практична конференція.


Проводити власні дослідження – для наших студентів це важлива частина навчання. Щороку результати своїх наукових пошуків майбутні бакалаври та магістри культурології представляють не тільки на захистах курсових та дипломних проектів, але й на студентській науково-практичній конференції.


Цьогорічну наукову зустріч курувала доцент кафедри, кандидат мистецтвознавства Руслана Ткаченко. За її організації свої дослідження представили десятки студентів – не тільки старшокурсники з ґрунтовними тривалими науковими пошуками, але й першокурсники із не менш цікавими першими дослідницькими кроками.


Але якщо при слові «дослідження» у вас виникає асоціація виключно з важкими текстами та складною термінологією, зрозумілою лише науковцям, то наші студенти вас точно здивують. Для них наукові пошуки – творчий процес, який можна проводити в найрізноманітніших формах, із залученням цікавої методології. Від культурологічного аналізу комп’ютерних ігор (Аліна Куценко) до досліджень креативних просторів, які вже втілилися в реальну роботу на одному з найпопулярніших майданчиків в Одесі Urban Music Hall (Марія Соцька). Від досліджень трансформацій образу України на прикладі американських серіалів (Христина Віноградова) до антропологічного дослідження уявлень про простір двору із проведенням інтерв’ю з мешканцями дому (Катерина Віноградова). Або – дослідження ролі пам’ятників в сучасному міському просторі, яке можна втілити в справжні кінозйомки. Що і зробили третьокурсники кафедри.


Студенти групи ІК-151 спільно з викладачами Тетяною Тхоржевською та Юлією Коваленко створили власний антропологічний документальний фільм, в якому з’ясовують – що в сучасному міському просторі розповідають перехожим пам’ятники? І чи розповідають?


Приємного перегляду!




35 переглядів
Недавние посты
Архив
bottom of page